Over InnerCore

Tijdens een verblijf in Spanje,  februari 2014 zag ik een interview met Wim Hof door Pauw & Witteman.
Dit interview maakte erg veel indruk op me en ik besloot direct om meer te weten te komen over de Wim Hof Methode.

Van jongs af aan heb ik altijd al erg positief in het leven gestaan en zo mijn hele leven ingericht. Op jonge leeftijd kon ik al wel goed tegen de koude, maar in de loop der jaren is dat veranderd en was ik inmiddels zelfs een echte koukleum geworden. Ik was erg sportief ingesteld en heb veel gedaan aan conditietrainingen en gezorgd voor gezond en sterk lichaam.

Fysieke beperkingen

Vanaf mijn 40e jaar heb ik mijn prestaties sterk moeten bijstellen, vanwege steeds sterker optredende fysieke beperkingen. Als gevolg van reumatische artrose, waren veel gewrichten niet meer in staat de krachten goed te verwerken en liep de motoriek sterk terug. Beperkte mobiliteit en constante pijn waren het gevolg!

Met name schouder- en polsgewrichten waren er het slechtst aan toe, maar nagenoeg alle gewrichten waren in meer of mindere mate aangetast. Meer dan 5 x opdrukken en / of hangen aan een rekstok en optrekoefeningen waren bijvoorbeeld niet meer haalbaar vanwege enorme pijn in de schoudergewrichten.

Iedere dag startte ik met 50 mg diclofenac en 1000 mg paracetamol en vaak slikte ik gedurende de dag nog eens extra 1 of 2 diclofenacs. Dat alles om de pijn, die varieerde van zeurend tot behoorlijk sterk aanwezig, te onderdrukken.

Boost voor mijn gezondheid

Na het zien van het betreffende interview en na intensief lezen van de informatie op de site van www.innerfire.nl was ik ervan overtuigd: deze methode zou wel eens een fikse draai aan mijn leven kunnen geven en een hoop kunnen toevoegen aan mijn fysieke welzijn en misschien zelfs kunnen bijdragen aan een stukje herstel.

Kortom een boost voor mijn gezondheid. Daarnaast was het gewoon ook erg tof en sprak het me, los van de gezondheidsvoordelen, sterk  aan. Zogezegd: “het klikte gewoon”!

Direct de dag na het interview zijn mijn vrouw en ik  direct begonnen met iedere dag koud afdouchen en hebben we ons ook ingeschreven voor de workshop in Amsterdam op 15 maart 2014. Voor ons beiden was de workshop een zeer positieve ervaring. Na die workshop wist ik het al: hier wil ik alles van weten en me de kennis eigen maken. Daarna volgde ik de basis cursus en vervolgens ook de cursus voor gevorderden.

Inmiddels slikte ik al totaal geen medicijnen (ontstekingsremmers en pijnstillers) meer en was er een ongelofelijke toename van m’n mobiliteit!

Delen met anderen

De Wim Hof Methode had zo’n enorm positief effect op mijn gezondheid. Het was zo geweldig, dat ik het met anderen wilde delen en het besluit om instructeur te worden was genomen. Inner Core Trainingen was “geboren”. Een jaar intensieve training met Wim Hof met als grote uitdaging de week van de instructeursopleiding de week in Polen gedurende de winter van 2014/2015.

Alle dagen veel en intensieve ademhalingsoefeningen. Zwemmen in ijsmeren, ja zelfs zwemmen onder het ijs. Op blote voeten en in zwembroek buiten staan in de sneeuw gedurende vele oefeningen. Tot twee maal toe naar een bergtop van het Reuzengebergte lopen, gekleed in slechts een zwembroek en wandelschoenen aan en dat bij een temperatuur boven op de berg van minus 20 graden!

Kennismaken? Neem contact op