Bedrijfstrainingen Wim Hof methode

Een frisse onderneming dankzij de Wim Hof Methode en als gevolg daarvan meer gemotiveerde medewerkers, hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim!

Als ondernemers hebben we het druk en loopt het brein vaak over van ideeën. De beste ideeën ontstaan niet door er heel hard naar te zoeken maar vinden je vanzelf in een moment van rust. Wel ‘s wakker geworden met een briljant idee?

Iedere dag weer staan we voor nieuwe keuzes die onze onderneming in zowel positieve als negatieve zin kunnen beïnvloeden. Indien we in staat zijn om onze lichaam en geest in balans te krijgen zal het maken van dergelijke keuzes een stuk eenvoudiger zijn. Emoties nemen dan minder snel de overhand en we kunnen met een weloverwogen en bewuste blik ondernemen.

Bewezen positieve effecten

The Iceman, Wim Hof heeft reeds bewezen dat hij met zijn technieken controle krijgt over het autonome zenuwstelsel. De positieve effecten hiervan zijn o.a.:

  • Lichaam en geest in balans te brengen (voorkoming van bureauwerk gerelateerde fysieke klachten als RSI)
  • Geestelijke wil te beïnvloeden (focus op doorzettingsvermogen)
  • Bloedcirculatie te verbeteren (vermindering hoge bloeddruk)
  • Het concentratievermogen en doelgerichtheid te verbeteren
  • Meer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen en dit bewust ontwikkelen
  • Mentale rust vinden (hierdoor komt men los van stress en alledaagse indrukken)
  • Verhoging van de persoonlijke effectiviteit op het werk

Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode is primair gericht op het beter functioneren op het werk. De werkvloer is met name de plaats waar mensen worden geconfronteerd met stress en/of een verhoogd risico lopen op fysieke aandoeningen. Dit geldt voor alle beroepsgroepen, dus ook voor mensen die voornamelijk bureauwerk verrichten. Het is daarom niet alleen voor de werkgever, maar vooral ook voor de werknemer zelf van groot belang dat hij fit en alert blijft. Gek genoeg blijkt uit een recent onderzoek dat maar liefst 80% van de MKB-werkgevers van mening is dat dit de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer is.

‘Baas haalt schouders op over futloos personeel’

Stress op de werkvloer is doodnormaal voor miljoenen werkende Nederlanders. 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft er last van. Bijna 1 miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziekten Van de werknemers geeft 41 procent aan dat werkstress als vanzelfsprekend wordt gezien binnen het bedrijf waar ze werken.Ook 32 procent van de leidinggevenden erkent het probleem, blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Sociale Zaken. Van de werkenden denkt 18 procent niet dat het zin heeft om werkstress aan te kaarten omdat de problemen toch niet serieus worden genomen.

Bijna een kwart (24 procent) durft niet over werkstress te praten uit vrees voor een lage beoordeling.
Bijna de helft van de werknemers (45 procent) is bang dat als stress bij zijn of haar leidinggevende ter sprake wordt gebracht, het beeld wordt opgeroepen dat diegene z’n werk niet aankan.Bijna tweederde van de Nederlanders heeft na het werk geen energie meer om dingen te doen. Dit blijkt uit een stresstest op de website van Fonds Psychische Gezondheid, die door meer dan 74.000 mensen is ingevuld. De organisatie vraagt in het kader van de Week van de Werkstress (3 tot en met 7 november) aandacht voor overbelasting van werknemers en het voorkómen van psychische klachten en een burn-out.

Overigens heeft onderzoek aangetoond dat de nadelige gevolgen van 8 uur per dag bureauwerk verrichten nog niet teniet worden gedaan door 1,5 uur intensief te sporten aan het eind van de dag.En wat als het niet bij futloos gedrag blijft ?  Wat als de werkdruk zo hoog is dat er (te) veel stress bij komt. Hart- en vaatziekten zijn samen met kanker doodsoorzaak nummer 1. De bekende risicofactoren zijn alcoholmisbruik, roken, verkeerde vetten, maar ook emotionele stress.

Bron: Telegraaf ma 03 nov 2014

Uitdagende Wim Hof Methode workshops voor bedrijven

De workshops worden gegeven door John Visser.
Hij is na een jaar intensieve training met en door Wim Hof uw gecertificeerd en bevoegd instructeur.
De workshops worden gehouden in uw bedrijfslocatie, andere locaties naar uw keuze,
of op het schitterende Landgoed De Meerberg, Bosleven in Teteringen

Landgoed De Meerberg

Landgoed De Meerberg, Bosleven

NEEM CONTACT OP